Vi är certifierade enligt IP SIGILL:s regelverk för alla våra Jordgubbar och vår Potatis och får därmed märka våra produkter med Svenskt Sigill. Detta odlingssätt innebär bla att vi utifrån givna regler skonar miljön, säkrar kvaliteten och säkerheten på våra produkter samt är måna om arbetsmiljön på gården.

Potatis

I den väl lämpade sandjorden odlas våra tidiga och sena potatissorter. Årets tidiga potatis är i den klassiska sorten puritan. Puritan är en vit och smakrik färskpotatis. Våra sena sorter är King Edvard och Asterix. King Edvard som är vår mest sålda potatis är vit till färgen och smått mjölig. Asterix är en fast sort och du känner du igen på dess karakteristiskt röda skal med vita innehåll.

Jordgubbar

På Gigeryd odlar vi ett flertal olika sorters jordgubbar. Jordgubbar växer på låga plantor som skördas med några dagars intervall under den intensiva jordgubbssäsongen. På Gigeryd skördar vi normalt jordgubbar från midsommar till slutet av juli.

Vi har två olika odlingssystem på gården, traditionell frilandsodling samt odling med droppbevattning i odlingsbäddar Vår nya satsning på droppbevattnade jordgubbar ska framåt ge oss en lite tidigare skörd, så vi kan få fram mer jordgubar till midsommar äv vad vi haft tidigare. Alla våra fält odlas utan tunnlar eller annan marktäckning när jordgubbarna mognar till. Detta för att ge våra bär maximalt med solljus vilket gör dem extra söta och solmogna. 

Polka

Detta är en klassisk svensk jordgubbe och den vi odlar mest. Jordgubbens färg är djupt röd och smaken är mycket söt. Detta bär passar bra att säljas av en lokal jordgubbsodlare till den lokala markanden. Polka är mer känslig för långa lastbilstransporter än de mindre söta sorterna som på senare tid blivit vanligt förekommande. Vi tycker att Polka smakar som en svensk jordgubbe ska smaka och den är också mycket efterfrågad av våra kunder.

Rumba

Tidig sort med stora breda hjärtformade bär i klassisk jordgubbsröd färg. Ett köttigt saftigt bär med drypande sörtsyrlig smak som passar utmärkt som ätbär.   

Sonsation

Sonsation medeltidig ny jordgubbssort med intensivt röda jordgubbar med en skinade glans. Jordgubben har en kraftig klassisk jordgubbssmak. Våra första Sonsation planterades under våren 2018 och kommer komma tillförsäljning under 2019 års säsong. 

Salsa

Vi har utökat våra rader med jordgubbssorten Salsa under 2015 och 2016 då dessa bär efterfågats av många kunder. Vi skördade Salsa förstagången 2012 och de är storleksmässigt de största jordgubbarna vi odlar. De har visat sig vara ett bra komplement till våra Polka jordgubbar.

Honey

Honey är vår tidigaste och minst söta sort som har längst hållbarhet efter skörd. Honey har en djupt röd färg när den är fullmogen och är den mest odlade sorten i sverige idag.